top of page

Make-over van onze hal

Onze hal is heel smal. Een probleem dat wel meerdere mensen tegenkomen in een klein (rijtjes-)huis. In deze blogpost geef ik wat tips hoe je een gang leuk kan stylen zonder dat je de ruimte te druk of nog kleiner maakt.

Het eerste probleem waar we op botsten was onze mega schoenenverzameling. We hadden een schoenenkast nodig waar redelijk wat in kan zonder dat hij heel de hal meteen vult. Uiteindelijk hebben we voor een witte uitklapbare schoenenkast gekozen. Zo bespaar je heel wat plaats in de diepte wanneer je dit vergelijkt met een schoenenrek of een kast met deuren. Doordat de kleur van de kast hetzelfde is als deze van de muur waar hij tegenstaat, gaat hij mooi op in het geheel, waardoor je gang breder lijkt. We zijn nog altijd heel blij met deze kast (Ställ van Ikea). We hebben er twee naast elkaar geplaatst met telkens 4 vakken. Er kan meer in dan op het eerste zicht lijkt, enkel mijn verzameling pumps staat nog boven geëtaleerd (maar ik heb echt wel te veel schoenen, haha).

De koperen spiegel en het sleutelrekje zijn van Decovry, gekregen van familie toen we net verhuisd waren. Ons eerste designstuk! Prachtig, maar ook praktisch, om bijvoorbeeld nog snel even te checken dat je geen choco meer aan je mond hebt plakken voor je de deur uitgaat. Als je met een witte achtergrond werkt in de gang, dan is het altijd leuk om met een feller gekleurde eyecatcher te werken, ook een wandkleed of een schilderij kunnen leuke decoratiestukken zijn.


Eerst hadden we een volledig witte gang, maar ik vond dit een beetje saai en te clean. Daarom heb ik besloten om voor een half geschilderde muur te gaan. Ik had nog een restje over van het kleur Eucalyptus van Levis. Door maar de helft te schilderen in een lichte kleur, voeg je een extra accent toe zonder de ruimte erg te verkleinen.


De vorige eigenaar heeft een zwarte tegelvloer gelegd in de gang en in de keuken. Erg praktisch maar wel donker en koud. Een tapijtje geeft meteen wat warmte en sfeer. Ten slotte maken planten de styling af! Een grote plant in een rieten mand of op een bankje is altijd leuk. Ons muurtje tussen de gang en de keuken is ook ideaal om een heleboel plantjes op te zetten!


Zo, dat is onze gang! Vinden jullie het leuk?

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page