top of page

Onze Scandinavische leefruimte met een boho touch

Bijgewerkt op: 16 nov. 2018

Samen met mijn vriend hebben we ons eigen rijhuisje gekocht. Klein maar fijn en zo gezellig! Gelukkig hebben mijn vriend en ik dezelfde stijl. Omdat ik zo graag bezig ben met inrichten kreeg ik carte blanche! Dat moet je mij geen twee keer zeggen (haha)! Wij zijn fan van een Scandinavisch interieur, omdat het rust uitstraalt door de lichte kleuren. Echter, de strakke lijnen en alles wit en clean is minder ons ding, omdat het wat kil kan aanvoelen. Een warme touch van de boho woonstijl biedt bijgevolg een ideale combinatie voor ons!


Onze zithoek, een mix van boho en Scandinavisch.

In de zithoek hebben we een muur in Eucalyptusgroen geverfd. Een ideale accentkleur als je houdt van groen en de natuur, maar de ruimte niet te veel wil verkleinen en rustig wil houden. Als je een muur een kleurtje geeft kan je hiernaar terug verwijzen door decoratiestukken in dezelfde of in compatibele kleuren te gebruiken. Zo creëer je een mooi evenwicht.


Wij combineren de zachte Scandinavische kleuren eucalyptusgroen en zachtroze met etnische zwart-wit prints in ons tapijt en in bepaalde kussens. Deze wereldse prints zijn typisch boho. Om de ruimte daarnaast wat mannelijke stoerheid te geven kozen we voor veel hout en zwart staal, zoals onze salontafel, de vloerlamp en de wandschapjes boven de zetel. Het zachte schapenvelletje en de gebreide kruk geven het geheel weer meer warmte. Al deze natuurlijke materialen komen zowel in een Scandinavisch interieur als in een boho woonstijl voor.


Het is leuk om duurdere, nieuwe Scandinavische elementen te combineren met vintage vondsten die dan weer een zekere wereldsheid en persoonlijkheid uitstralen, wat typisch is voor de boho stijl. Zo is de salontafel in onze leefruimte een designstuk, maar de bijzettafel aan de linkerkant is een oud telefoontafeltje van de rommelmarkt.Onze parketvloer is van eik en dit geeft een diepe, warme boho kleur. Een volledig Scandinavisch interieur zou eerder voor een zeer licht parket kiezen, zoals beuk of berk. Soms worden de houten planken in een Scandinavische woning zelfs wit geverfd of wordt er voor een betonvloer gekozen.


Een boho woonstijl en een Scandinavisch interieur houden allebei van groen. Ons huis staat en hangt dus vol met planten. Als ik mijn lievelingsplanten moet opnoemen, dan zit de Monstera (ook wel gatenplant genoemd) zeker in mijn top 5. Hij krijgt dan ook een centraal plaatsje in de zithoek door hem in een grote rieten mand te zetten.


Planten, hout, veel sfeerlampen, dekentjes, tapijten... tegen een rustige witte achtergrond trekken het Scandinavisch interieur met een boho touch verder door in de eethoek en in de keuken. We zijn dol op onze gashaard die een open afscheiding vormt tussen de zit- en de eetruimte. Mijn vriend zijn grootste trots zijn de platenspeler en de versterker op de Scandinavische kast die nog van zijn vader zijn geweest. Deze vintage items geven ons interieur ook weer meer persoonlijkheid. De platen zitten in houten kratten die wit geverfd zijn, zodat het niet te druk wordt. Aan tafel werden Scandinavische witte stoelen gemixt met oude spijlenstoelen van de rommelmarkt die een zwart likje verf gekregen hebben.


Zitplek tussen de planten.

Als afsluiter nog een tip: in plaats van al je planten te verspreiden over de ruimte kan je veel sfeer creëren door een plantenhoek te maken. Zet de planten op verschillende hoogtes in leuke potten en zet grotere planten achter de kleintjes, zodat ze allemaal de show kunnen stelen. Zo, dat was het voor nu zo'n beetje. Ik nestel mij in onze Acapulco stoel tussen de planten om even in een goed boek te duiken. Tot snel!


Wat vinden jullie ervan?

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page