top of page

Wat is een boho woonstijl?

Bijgewerkt op: 16 nov. 2018

In de blogpost 'Wat is boho' werd al uitgelegd waar 'boho' vandaan komt. De boho woonstijl is hiervan afgeleid. Het is eigenlijk de enige stijl waarbij je alle regels aan je laars kan lappen. Het is een tikkeltje nonchalant, vrij, heel persoonlijk en kent veel natuurlijke materialen. Typisch aan dit soort interieur is dat je items toont van al je reizen en van je wandelingen door de natuur. Daarnaast kan je vondsten gebruiken die je gescoord hebt op rommelmarkten of bij je grootouders, om dat tikkeltje vintage toe te voegen. Veel planten en bloemen geven ten slotte de finishing touch aan jouw boho interieur.


De traditionele boho woonstijl is zeer expressief met veel kleuren en prints die al dan niet met elkaar matchen. Bijna niets is te gek. De ruimte moet vooral veel warmte en gezelligheid uitstralen.De gezellige sfeer van de traditionele boho stijl. Bron: martine_munro_

Aangezien de boho stijl uitgaat van volledige vrijheid kan je ook voor een rustiger interieur kiezen. Dit is het geval wanneer boho gemixt wordt met een Scandinavische of moderne woonstijl. Het geeft een instant luxe gevoel. Daarom wordt het ook wel de boho-chic stijl genoemd. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout, ruwe tapijten, riet en rotan, tegen een neutrale achtergrond.


Boho elementen gemixt met een Scandinavische woonstijl.

Vintage meubelen tegen een witte achtergrond geven een rustiger interieur.

De decoratiestukken zijn dus heel belangrijk. Denk maar aan veel planten, sfeerlampen, rieten manden, rotan stoelen, kussens met etnische patronen, kaarsen, kleurrijke vaasjes, vloerkleden met etnische prints... Zelfgemaakte items zoals een kast van kratten, een salontafel of een terrasbank van palletten geven ook die persoonlijke touch van de boho stijl.


Salontafel gemaakt van een houten pallet.

Plantjes zijn onmisbaar in een boho interieur.

Geweven manden zijn niet enkel mooi, maar ook praktisch.

Ten slotte kan je werken met een opvallende blikvanger in natuurlijk materiaal, zoals rotan of leer.De droom in ieder interieur: een rotan schommelstoel

Een leren vlinderstoel kan een echte blikvanger zijn in een boho interieur.

Ben jij meer voor een traditionele boho woonstijl of voor een mix met een Scandinavisch of modern interieur?

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page